19.6.2010

19.06.2010, KÖÖPENHAMINA

Heräilimme puoli yhdeksän aikoihin ja kävimme syömässä aamupalaa. Aamupalan jälkeen meikkailin ja laitoin hiukset kuntoon ja lähdimme kiertelemään kauppakadun kauppoja. Löysin heti ensimmäisestä vaatekaupasta (New Yorker-niminen kauppa) itselleni paljon vaatteita, mutten raaskinut ostaa vielä mitään. Guccin ja Louis Vuittonin kauppoihin en edes uskaltanut mennä edes sisään, liian kallista, vaikkakin ikkunassa oli yksi erittäin ihana matkalaukku.


Löysimme myös erittäin ihanan Illums Bolighus-design kaupan, jossa oli yksi todella ihana pinkin värinen koriste minisohva jonka halusin ostaa tulevalle koirallemme. Hinta tosin oli 1490kr. eli noin 212 euroa, joten se sai tällä kertaa jäädä kauppaan.







Yhden aikoihin Teemun vanhemmat soittivat meille ja kyselivät kuinka kova nälkä meillä on. Tapasimme siis Vanhalla torilla ja lähdimme siitä etsimään sopivaa, vähän eilistä halvempaa, ruokapaikkaa. Menimme siis syömään kreikkalaiseen Samos-nimiseen ravintolaan. Otimme kaikki buffet-pöydästä ruokaa, yksi annos oli 49kr, joka on siis alle kahdeksan euroa.


Ruuan jälkeen kävimme vielä hieman kiertelemässä katuja ja löysimme kadun, jossa oli hirveästi hip hop-vaatekauppoja ja punk-vaatekauppoja (samanlaisia kuin esim. Cybershop ja Backstreet). Löysin niistäkin paljon samanlaisia vaatteita mitä Suomen liikkeissäkin on, mutta kaikki olivat puolet halvempia. Aika hassua, kun jossain foorumeilla kiroiltiin kun Tanskassa kaikki on paljon kalliimpaa kuin Suomessa.. Se pitää paikkaansa ainoastaan Illumin- ja Magasin-ostoskeskuksissa, mutta hieman syrjemmillä kaduilla kaikki on niiiiin paljon halvempaa kuin kauppakadulla (jossa siis nämä isot ostoskeskuksetkin sijaitsevat).








Teemu valitti ruuan jälken koko ajan, että hänen tekee mieli kahvia, joten lähdimme etsimään pientä ja halpaa kahvilaa. Kahvi maksoi lopulta 20kr. eli hieman alle 3 euroa, koska olimme niin väsyneitä ettemme jaksaneet kävellä enää. Kahvin jälkeen kävimme aiemmin mainitsemassani New Yorker-vaatekaupassa, josta ostin loppujen lopuksi vain bikinit.  Jos olisi enemmän rahaa, olisin ostanut myös pari paitaa. Siellä oli niin paljon kaikkea mistä itse pidän! Fishbone-merkki on aika suosittu täällä. Melkein joka kaupassa myytiin jotain Fishbone-merkkistä vaatetta. Olin jo unohtanut koko merkin (pienenä halusin aina Virosta Fishbone-huppareita) ja olin aika innoissani aina Fishbone-vaatteen nähdessäni. Jos New Yorker olisi huomenna auki, ostaisin ihan varmasti sieltä vielä jotain jos on rahaa.


Noh, nyt on sitten uudet bikinit ja Teemu sai kahvin ja olimme molemmat tyytyväisiä, joten lähdimme hotellille päin. Teemu halusi illaksi viel jotain herkkuja ja ostimme karamellin- ja lakritsin makuista Snöre-pussia. Halusin vielä käydä ostamassa vesimeloni Breezeriä (lempi alkoholijuomani) mutta 7eleven-kaupassa ei tänään toiminut kortti ja minulla ei ole yhtään käteistä, joten menimme takaisin hotellille. Hotellilla Teemu makoili sängyllä ja katseli televisiota ja minä kirjoittelin tätä blogia ja mussutimme Snöreä.






Seitsemältä lähdimme käymään tivolissa. Oli muuten todella kaunista! Tivolin teemana oli ilmeisesti Japani, koska kaikki talot, laitteet ja ravintolat olivat japanilaista tyyliä. Parhaiten jäi mieleen lampi, jossa uiskenteli karppeja ja sorsia. Sorsapariskunta oli saanut juuri pikkuisen poikasen, joka ei ollut vielä edes nyrkin kokoinen! Kävimme Teemun ja Teemun isän kanssa vuoristoradassakin, pääsin siis pitkästä aikaa siihenkin (vuoristorata on lempilaitteeni, viimeksi päässyt vuoristoratailemaan n. 10 vuotta sitten). Kymmenen aikoihin Teemun vanhemmat lähtivät hotellille päin ja antoivat meille ruokarahaa. Päätimme mennä keskustaan syömään sushia, koska tivolissa yksi sushi-pala maksoi melkein neljä euroa!






Menimme siis syömään Mini Sushi-nimiseen paikkaan, jonka omisti ilmeisesti kiinalaiset, koska tarjoilijat puhuivat kaikki kiinaa. Oli ne kyllä aika ihmeissään kun aloin puhumaan niille kiinaa ^_^


Sushin jälkeen kävimme ostamassa vihdoinkin minulle ne kaksi vesimeloni Breezeriä ja menimme hotelliin odottelemaan ilotulituksia. Katsoimme siis Valehtelija valehtelija-leffaa telkkarista ja minä join Breezeriäni. Klo 23:45 tivolissa oli ilotulitus, jota kävimme kuvailemassa. Ilotulitusten jälkeen palasimme hotelliin, katsottiin televisiota ja mentiin nukkumaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti